Αφιέρωμα στο περιοδικό Love4Weddings:

Ένα ιερό κόσμημα που ακούμπησε σε μία και μόνο τελετή, με ευγένεια ταπεινότητα και θρησκευτική κατάνυξη τις «κορυφές» του ζευγαριού. Η ενέργεια τους, ακολουθεί δύο ανθρώπους που ένωσαν τη ζωή τους σε μία, για όλη τους τη ζωή. Η ενέργεια αυτή επιλέγεται από την ψυχή. Τα υλικά που αγγίζουν τον εσωτερικό κόσμο των νεόνυμφων είναι αυτά που επιλέγονται για το στέμμα τους.

Σε γάμο ρομαντικό και αέρινο, υλικά γήινα. Ξύλο, άνθη, δέρμα, πέτρες, κοχύλια, άμμος. Περίτεχνα δεμένα για να αντέχουν στον χρόνο. Η φύση έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε λεπτομέρεια της τελετής.

Σε γάμο πολυτελές, βαρύτητα στα σύμβολα των «Βασιλιάδων». Μέταλλα από Χρυσό, Ασήμι, Μπρούντζο. Πολύτιμοι λίθοι δίνουν λάμψη στην εσώτερη δύναμη τους.

Σε γάμο αρχαιοελληνικό μοτίβο γεωμετρικά. Μαίανδρος, Σπείρα, πλεγμένα κλαδιά ή φύλλα ελιάς.Η Σπείρα συμβολίζει τον xρόνο, την ανάπτυξη και τον ρυθμό της αναπνοής της ίδιας της ζωής. Ο Μαίανδρος σύμβολο της Νίκης και της Ενότητας, του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής.

Στέφανα εικαστικά, μινιμαλιστικά, ρομαντικά. Η κορδέλα είναι η λεπτομέρεια που θα κλείσει την αυλαία. Μετά το χορό του Ησαΐα, ο παπάς τα δένει με την κορδέλα, ξεχωρίζει τα χέρια τους και τους θυμίζει ότι τώρα ο θεός μόνο μπορεί να τους χωρίσει.

Ιουλία Σελίμη

www.iouliastefana.gr